وي ادامه داد: با توجه به اعلام رهبر فرزانه و نامگذاري امسال به نام سال نوآوري و شکوفايي، پژوهشگاه ميراث فرهنگي تصميم گرفت که وارد اين قضيه شود و روشهاي جديدي را براي مرمت آثار تاريخي ارائه دهد که يکي از اين روشها استفاده از ليزر در مرمت آثار تاريخي بود.
هاشمي با اشاره به اينکه در دنياي امروز هر روزه روشهاي جديدي ابداع ميشود تاکيد کرد: اگر ما حالا به طور جدي وارد اين عرصه نشويم و از اين فناوريها استفاده نکنيم زماني به خود ميآييم که دير شده است از اين رو ما پژوهشگاه ميراث فرهنگي، دفتر فناوريهاي نوين را تاسيس کرديم.
رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي در ادامه صحبتهاي خود در اين همايش تصريح کرد: چندي پيش با مرکز مطالعات مشترک ايران و يونان تاسيس شد که در اين مرکز به بررسيهاي علمي و با رويکرد روشهاي نو و جديد بپردازيم.
وي همچنين به امضا تفاهم نامه با مرکز مطالعات دريايي يونان خبرداد و افزود: کشور يونان در زمينه باستان شناسي در زير آب تحقيقات و مطالعات زيادي انجام داده است از اين رو سمينارهاي مختلفي را با همکاري اين مرکز برگزار خواهيم کرد.
وي در بخشي ديگر از صحبتهايش به ايجاد بانک اطلاعات آثار تاريخي و ايجاد شناسنامه موزهاي براي آثار تاريخي اشاره کرد و گفت: به دليل تنوع و ازدياد آثار تاريخي در کشور و همچنين جمع آوري تمامي اين اطلاعات در يک مرکز و دسترسي آسان براي اين آثار بانک اطلاعات اثار تاريخ را ايجاد ميکنيم.
هاشمي در ادامه بيان کرد: با توجه به امکاناتي که در کشور در زمينه استفاده از علوم جديد وجود دارد تصميم به استفاده از اين امکانات در زمينه آثار تاريخي گرفتيم.
هاشمي گفت: در اين راستا با پژوهشگاه علوم و فنون هستهايکشور تفاهم نامهاي را در خصوص استفاده از ليزر در مرمت آثار تاريخي به امضا رساندهايم، همچنين همزمان با دانشگاههاي تربيت مدرس و علم و صنعت در خصوص بهره برداري از علم شيمي در آثار تاريخي در حال مذاکره هستيم.
وي در پايان صحبتهايش از انتقال روشها و شيوههاي جديد به داخل کشور و استفاده از اين روشها در حفاظت، مرمت و احيا تاريخي را از جمله برنامه هاي اصلي در پژوهشگاه ميراث فرهنگي ذکر کرد.
102/
انتهای پیام/